Facts (juli 2008)

Juli 2008
Barometerscore    7,4

Volgens de statistieken staat de Nederlandse economie er uitstekend bij tov de EU en de VS. In 2007 groeide de Nederlandse economie met 3,5%, dit is de sterkste groei sinds de eeuwwisseling. De Nederlandse industrie behaalde in april 14% meer omzet dan in april 2007. Het producentenvertrouwen kwam in mei uit op 3,7 tegen 3,0 in april. Ook over de orderpositie waren de ondernemers iets meer tevreden. De stemming is positief, maar minder uitbundig dan in het begin van 2008.

Europa staat echter aan de rand van een recessie. Dit blijkt uit macrocijfers over zowel de verwerkende industrie als de dienstensector, die een teruggang laten zien in de maand juni. De index van de inkoopmanagers in de eurozone daalde van 51,1 naar 49,5. De index voor de verwerkende industrie van 50,6 naar 49,1. De economie in grote delen van de eurozone lijdt onder de zwakke dollar, de afzwakkende groei in de VS en een al hoge en nog steeds stijgende inflatie.

Nederland is de witte raaf, maar mag niet op haar lauweren rusten en zal productiviteit en innovatie verder moeten aanscherpen. Kijk maar naar het Nederlands elftal: een winnend team kan ook ten val komen!

Company movie

Sioux company movie UK