Software Craftmanship

In een wereld waar time-to-market de scepter zwaait, zijn processen en certificering een prima hulpmiddel om het ontwikkelproces beheersbaar te houden. Hierbij blijft er weinig ruimte over om als vakman software te kunnen schrijven waar je ook volledig achter staat. Het bewust zijn, delen en beoefenen van het vakmanschap wordt vaak buiten beschouwing gelaten bij software ontwikkeling. 

Een aantal vooraanstaande thought-leaders gaat tegen deze heersende gedachte in. Hun kernideeën zijn vastgelegd in het Manifesto voor Software Crafsmanship: het vakmanschap van jou als software ontwikkelaar. De vergelijking met de aloude gildes is hierbij snel gemaakt.

Benieuwd op welke manier de metafoor met de gildes wordt vormgegeven? En hoe breng je Software Craftsmanship in de dagelijkse praktijk?

KEVLIN HENNEY

Kevlin Henney geeft antwoord. Als onafhankelijk consultant en trainer is Kevlin een veelgevraagd spreker. Hij helpt teams bij het verbeteren van softwareontwikkeling door software craftsmanship in de praktijk te brengen. Kevlin heeft meegewerkt aan verschillende boeken, publiceert regelmatig in toonaangevende bladen en is columnist van Better Software.

DETAILS

Wanneer: 2 oktober 2014
Tijd: 19:30 - 21:30 uur

Waar:

 

Hotel Mijdrecht Marickenland

Provinciale weg 3, Mijdrecht

Kosten: Geen, toegang is gratis

AANMELDEN...

Je kunt je aanmelden voor de Hot-or-Not: Software Craftsmanship door een e-mail te sturen naar Ingrid Teuben.