Missie & Visie

Sioux wil een bijdrage leveren aan een veilige, gezonde en duurzame wereld door middel van technologische vernieuwing. Wij streven daarbij naar groei voor onze medewerkers, ons bedrijf en onze klanten. Sioux creëert succes door samen te leren, kennis te delen, te ondernemen, plezier te hebben en op basis van openheid en vertrouwen te werken aan innovatieve oplossingen.

Sioux ontzorgt hightech bedrijven bij het ontwikkelen en bouwen van slimme modules en software met impact. We voegen waarde toe door onze sterke focus op kwaliteit, functionaliteit, het verkorten van ontwikkeltijden, integraliteit en schaalbaarheid. Daarmee realiseren we een duurzaam concurrentievoordeel voor onze klanten tegen een optimale prijs.

Wij geloven in flexibele en lerende organisaties, relaties voor de lange termijn en de kracht van samenwerking binnen een systeem van open innovatie. We opereren als een verlengstuk van de onderzoeks- en productieafdelingen van onze klanten. Daarbij nemen we de verantwoordelijkheid voor deeltrajecten en complete projecten van de conceptfase tot en met serieproductie.

Sioux kent diverse samenwerkingsmodellen, maar onderscheidt zich door zijn ondernemerschap. Zo durven we financieel risico te dragen bij het ontwikkelen van kansrijke kennis en vernieuwende producten van klanten. Daarnaast investeren we in start-ups en het doorontwikkelen van nieuwe bedrijven die nodig zijn voor het verrijken en toekomstbestendig maken van het hightech-ecosysteem waarin Sioux opereert.

Onze kracht schuilt in onze betrokken en gedreven medewerkers. De engineers van Sioux behoren tot de internationale top. Hun persoonlijke ontwikkeling en het doorlopend verrijken van hun kennis en vaardigheden staan aan de basis van ons succes en dat van onze klanten. De Sioux-cultuur wordt gekenmerkt door een oprechte interesse in mensen en gezamenlijk drive om iedere keer weer voor het beste resultaat gaan.

Geschiedenis

Op 1 mei 1996 start een bijzonder verhaal over ondernemerschap en ambitie in Brainport. Hans Duisters en Erik van Rijswijk starten Sioux dat in twee decennia uitgroeit tot één van de meest markante, innovatieve en succesvolste multidisciplinaire technologiepartners voor hoogwaardige hightech bedrijven.

Lees meer

Organisatie

Sioux bedient uiteenlopende hightech markten vanuit diverse business units, aangestuurd door een ervaren Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen.

Facts & Figures

Sioux heeft 15 vestigingen in zeven landen. In totaal werken we met zo’n zeshonderd hooggeschoolde engineers aan innovatieve oplossingen voor internationale hightechbedrijven.

ISO certificering

Sioux is ISO 13485:2016 en ISO 9001:2015 gecertificeerd voor de ontwikkeling en productie van software, elektronica en mechatronica.

Business modellen

  • Consultancy
  • Projecten
  • Programma's
  • Investeringen in meerdere vormen zoals amortisaties, revenue sharing, participaties en licenties